Αίτηση ♦ ΠΜΣ «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων»


Ηλεκτρονική αίτηση
ΠΜΣ «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων»

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να παρακολουθήσετε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων».

 


►►► Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στο Ακ. έτος 2017-2018 είναι την Παρασκευή 15 Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. ◄◄◄


 

Οδηγίες και Χρήσιμες πληροφορίες

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω αναφορικά με τη χρήση του συστήματος αυτού. Θα σας φανούν χρήσιμα για την άρτια συμπλήρωση και την έγκυρη υποβολή της αίτησης. 

Απαιτούμενα έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή 

Για την υποβολή της αίτησης θα χρειαστείτε ηλεκτρονικά αντίγραφα (ή σάρωση) των εξής πιστοποιητικών/δικαιολογητικών:

 1. Αντίγραφο Πτυχίου βεβαίωσης περάτωσης σπουδών (εφόσον έχετε ολοκληρώσει τις βασικές σπουδές σας)
    ή
  Βεβαίωση σπουδών / σπουδαστικής ιδιότητας (εφόσον δεν έχετε ολοκληρώσει τις βασικές σπουδές σας)
   
 2. Αναλυτική βαθμολογία
   
 3. Πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.
   
 4. Βιογραφικό σημείωμα.

Καθένα από τα παραπάνω αρχεία δεν πρέπει να ξεπερνά σε μέγεθος τα 5120KB (~5ΜΒ). 

Τα αρχεία (1) έως (3) θα πρέπει να είναι σε μορφή pdf -υποχρεωτικά. Ακόμη κι αν κάποιο δικαιολογητικό είναι πολυσέλιδο (π.χ. αναλυτική βαθμολογία) θα πρέπει να αναρτηθεί ως ένα ενιαίο αρχείο (π.χ. σε μορφή pdf ή zip).

Το βιογραφικό σημείωμα (4) μπορεί να είναι σε μορφή doc, docx, pdf, odt, ή rtf.

 

Οδηγίες

 1. Παρακαλούμε καταχωρήστε τα απαιτούμενα στοιχεία χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και κανονική γραφή (δηλ. κεφαλαία-πεζά και τονισμό όπου και όπως προβλέπεται στην Ελληνική γλώσσα).
  • Αποφύγετε την καταχώρηση των στοιχείων σας μόνο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με latinikous xaraktires εκτός αν προβλέπεται στο συγκεκριμένο πεδίο. 
  • Υπάρχουν κάποιοι στοιχειώδεις έλεγχοι για το πως συμπληρώνονται κάποια πεδία (π.χ. αν είναι συντακτικά έγκυρη μία δ/νση email), αλλά δεν ελέγχεται η ορθότητα των στοιχείων που συμπληρώνετε (λ.χ. αν υπάρχει ή όχι η δ/νση email που καταχωρήθηκε). Η ορθότητα των στοιχείων  που συμπληρώνονται εναπόκειται σε εσάς.
    
 2. Σε όποια πεδία υπάρχουν διευκρινήσεις, αυτές παρατίθενται αμέσως κάτω από το πεδίο με την ένδειξη (?) 
   
 3. Η συμπλήρωση της αίτησης μπορεί να ολοκληρωθεί σε στάδια.
  Μπορείτε να αποθηκεύσετε μία ημιτελή αίτηση και να επανέλθετε αργότερα για να την ολοκληρώσετε, όσες φορές θέλετε μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής.

  Για να αποθηκεύσετε τις απαντήσεις σας:
  • Επιλέξτε «Επανάληψη αργότερα» - η επιλογή θα βρίσκεται στην κορυφή της ομάδας ερωτήσεων που απαντάτε. Την 1η φορά πρέπει να καταχωρήσετε «όνομα» και «κωδικό πρόσβασης» της επιλογής σας. Εφόσον καταχωρήσετε και μία δ/νση email θα σας αποσταλεί σχετικός σύνδεσμος μέσω του οποίου μπορείτε να επιστρέφετε απευθείας στο ερωτηματολόγιο.
    
  Για να ανακτήσετε τις απαντήσεις σας:
  • Επισκεφτείτε το σύνδεσμο του ερωτηματολογίου και επιλέξτε «Φόρτωση ημιτελούς ερωτηματολογίου». Εισάγετε το όνομα χρήστη και το κωδικό πρόσβασης για να επιστρέψετε στις καταχωρημένες απαντήσεις σας. Εναλλακτικά, επισκεφτείτε το σύνδεσμο που λάβατε μέσω email. 
  • Σε περίπτωση που (ξε-)χάσετε όνομα, κωδικό ή το σύνδεσμο που λάβατε μέσω email, δεν υπάρχει δυνατότητα ανακτησης. Θα πρέπει να ξεκινήσετε μία νέα αίτηση.
    
 4. Η πλοήγηση μεταξύ ομάδων ερωτήσεων με τις επιλογές «Προηγούμενη» και «Επόμενη» εμφανίζει μηνύματα σφαλμάτων σε περίπτωση που δεν έχουν συμπληρωθεί ορθά ή πλήρως τα σχετικά πεδία και αναστέλλει την πλοήγηση εκατέρωθεν της σελίδας στην οποία βρίσκεστε. Για να αποφύγετε την περίπτωση αυτή μπορείτε να πλοηγηθείτε με τον επιλογέα «Ευρετήριο ερωτήσεων» πάνω-αριστερά στην οθόνη.
   
 5. Για να ολοκληρωθεί η υποβολή της αίτησης πρέπει να κάνετε «Υποβολή»  
  Μετά τη λήξη της προθεσμίας, θα ληφθούν υπόψη μόνο οι αιτήσεις στις οποίες έχει γίνει υποβολή.
  • Αφού υποβληθεί μία αίτηση δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης των στοιχείων που καταχωρήθηκαν. 
    
 6. Με την υποβολή της αίτησης το σύστημα σας δίνει την επιλογή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση σε μορφή pdf ή να την εκτυπώσετε.
  • Πέραν του σημείου αυτού δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης των στοιχείων που καταχωρήθηκαν.
    
 7. Προτιμήστε να υποβάλετε την αίτησή σας εγκαίρως και όχι στην εκπνοή της προθεσμίας ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Το σύστημα υποβολών κλείνει αυτόματα στην προκαθορισμένη ημ/νία και ώρα.  Ως χρόνος υποβολής της αίτησης, λαμβάνεται υπόψη η ημ/νία και ώρα που καταγράφεται από το σύστημα. 
   
 8. Σε περίπτωση αδράνειας μεγαλύτερης των πέντε (5) λεπτών εκ μέρους του χρήστη σε κάποια συνεδρία, θα "χαθούν" οι τροποποιήσεις της συνεδρίας. Ο χρήστης θα πρέπει να τις καταχωρήσει ξανά σε νέα συνεδρία. 

Για να επανέλθετε στη σελίδα αυτή ενώ συμπληρώνετε την αίτηση, χρησιμοποιήστε επιλέξτε «Ατομικά στοιχεία» από τον επιλογέα «Ευρετήριο ερωτήσεων» στην κορυφή της σελίδας στην οποία βρίσκεστε· ακολούθως πλοηγηθείτε στην «Προηγούμενη» σελίδα. 

 

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Σε περίπτωση προβλήματος μπορείτε να στείλετε email στη δ/νση pms-ppsa@uop.gr με θέμα:

  "(Επώνυμο, Αρχικά) - Ηλ.Αίτηση (ημ/νία)". 

Επιδιώκουμε να απαντάμε σε όλα τα ζητήματα εντός 48 ωρών στις εργάσιμες ημέρες.

Λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας την περίοδο των αιτήσεων ενδέχεται να λάβετε απάντηση εντός 72 ωρών ή περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν λάβετε απάντηση εντός 5 εργάσιμων ημερών παρακαλούμε επαναλάβετε την αποστολή του αρχικού σας μηνύματος. 

Λυπούμαστε, αλλά ΔΕΝ προβλέπεται τηλεφωνική ή άλλη τεχνική υποστήριξη για τη συμπλήρωση της αίτησης με τη χρήση του συστήματος αυτού.

Στην απρόσμενη περίπτωση καθολικής δυσλειτουργίας του συστήματος θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ (http://pedis.uop.gr/?page_id=3515) .

 

Υπάρχουν 48 ερωτήσεις σε αυτό το ερωτηματολόγιο